Csalán permetlé

Csalan A5 Befozes 2013 V2_Layout 1 - Csalán Egyesület

ségeket tudunk eltenni télire, így egészben el- tehetjük a kisméretű ... tő a nagyobb uborka, a paprika, a cukkini; rózsára ... 15 kg gyalult káposzta. • 15-20 dkg só.

Csalan Aszalas lepo.indd - Csalán Egyesület

szárítás esetén nem merülnek fel járulékos költ- ségek és a környezetünket is óvjuk. Akár házilag is elkészíthető! A napkollektoros aszaló elkészítéséhez az 1.

Csalan A5 Befozes_Layout 1 - Csalán Egyesület

... mindig szüksé- günk, mikor a télire eltett üvegeket kinyitjuk. ... eltehetjük a kisméretű uborkát, a babot, a ... BIO gyalult tök, patisszon vagy cukkíni ecetben.

Helyes Gazdálkodási Gyakorlat PERMETLÉ ELSODRÓDÁS Helyes ...

Tom Robinson Syngenta, Klaus Sturm Bayer CropScience. TOPPS Prowadis ... a permetezés szempontjából optimális időjárási és környezeti feltételekre ...

Komposztálni jó - Csalán Egyesület

A jó kerti komposzt mindig értékes, ezért annyit csináljunk belőle, amennyit csak tudunk. ... tojáshéj, kávézacc és teafilter, hervadt virág ... Mire használhatja?

Befőzés - Csalán Egyesület

... tartósítási módok rövid ismertetésére (aszalás, szózás, befőzés). ... ségeket tudunk eltenni télire, így egészben eltehetjük a ... Paradicsom befőzése. Zöldborsó.

A csalán felhasználási feltételei

A csalán felhasználási feltételei. A készítmény: csalán fajok (Urtica dioica és Urtica urens) vizes kivonata (permetezéshez) és csalán levél/herba (talajtakaráshoz).

Kistermelői kisokos - Csalán Egyesület

Kistermelői kisokos. – a kistermelői rendelet gazdabarát változata ... élő személy, valamint a kistermelő házas- társa, bejegyzett ... Néhány fogalom. Elsődleges ...

Helyben az egészség - Csalán Egyesület

Kismamáknak tejszaporító tulajdon- sága miatt különösen ajánlott. A majoránnát a ... az étel sózásával. Egész télre vitamint biztosít számunkra. Befőzéskor is ...

Kék, sárga… zöld! - Csalán Egyesület

Látszik, hogy jó irányba haladunk, de még mindig nagyon sok a lerakóra kerülő hulladék. Mit tehetnénk még? Várjuk meg, míg a gyerekeknek eszükbe jut, hogy ...

A méregtelenítés nagyágyúja: a csalán - Mecsek Tea

Hazánkban közel ötvenfajta csalán- nal találkozhatunk ... nagy csalán (Urtica dioica) kerül elő- térbe, ezt a ... készíthetünk permetlevet az aláb- biak szerint: egy ...

Fogyasztói kisokos - Csalán Egyesület

a kártérítéshez (a rossz minőségű fo- ... (pl. hűtőszekrény, mosógép, tűzhely, var- rógép ... élettartamra tervezték, így elképzelhető, hogy egy feljavított régi mosógép ... környezetterhelés is csökken, ha nem külföldről származó terméket veszek.

Vigyázz, kész, futtatás - Csalán Egyesület

Gyökérrel kapaszkodó. (pl. japán hortenzia). Támaszkodva akaszkodó. (pl. rózsa) ... Futórózsa. Rosa sp. 19. Bortermő szőlő. Vitis vinifera. 20 Kínai lilaakác.

Komposzt A5 felsoors:Layout 1.qxd - Csalán Egyesület

A kerti komposzt mindig értékes, ezért annyit csináljunk belőle, amennyit csak tudunk. ... csak egy halomba helyezzük el pihenni a dióleveleket (egy háló-.

Változzunk együtt! naptár - Csalán Egyesület

a Zöld Bolt felajánlásával. Igénybe vehető a ZöldBolt üzletekben történő vásárlások esetén: 1126 Buda- pest, Kiss János altábornagy utca 2/a.,. 8200 Veszprém,.

csalán és medvehagyma kivonatok hatása a biológiai ... - Gradus

szempontból kizárólag a gyapottok bagolylepke (Helicoverpa. Armigera) kártétele volt megállapítható a kontroll csoportban található növények termésein ...

B, mint befőzés kiadvány 2. átdolgozott kiadás ... - Csalán Egyesület

barackbefőtt, lecsó, zöldbab, vagy valamely aszalvány. ... ismertetésére (aszalás, szózás, befőzés). Cukor- és ... akiknek a befőzés természetes. Befőzünk!