Letölthető pdf - Herman Ottó Múzeum

2020. márc. 6. ... tességű begyűjtésére, mint a magyarországi rész esetében, ... (2020): 40 éves a Herman Ottó Múzeum Ásványtára. Herman Ottó Múzeum, Miskolc, pp. 46–49. ... ékköve, a József-hegyi-barlang, mely az ország egyik legvédettebb, ... meli a nemzetközi hírű – a budai palota felső hosszanti termében látható ...

Letölthető pdf - Herman Ottó Múzeum - Kapcsolódó dokumentumok

Letölthető pdf - Herman Ottó Múzeum

2020. márc. 6. ... tességű begyűjtésére, mint a magyarországi rész esetében, ... (2020): 40 éves a Herman Ottó Múzeum Ásványtára. Herman Ottó Múzeum, Miskolc, pp. 46–49. ... ékköve, a József-hegyi-barlang, mely az ország egyik legvédettebb, ... meli a nemzetközi hírű – a budai palota felső hosszanti termében látható ...

annales musei de herman ottó nominati 2013 - Herman Ottó Múzeum

Yearbook of the Herman Ottó Museum, Miskolc (Hungary). Les Annales des Musée ... Későbbi műve, a Hollóházi porcelán inkább a gyár állomosítás utáni ...

annales musei de herman ottó nominati 2014 - Herman Ottó Múzeum

A szintén több korszakot felölelő Hejőkürt-LIDL logisztikai ... a vakaró, fúró, véső. Hét darab ... előfordultak 6 oszlopos, földbe mélyített épületek- kel együtt is ...

annales musei de herman ottó nominati 2012 - Herman Ottó Múzeum

lása tipológiai úton nem lehetséges, mivel a kora és középső ... néhány példánya még ismert a Skandináv-félsziget déli ... drevove mesto [drevove meszto] = fatelep dub, -a m. ... Rákos Sándorral és Földeák Jánossal együtt vettem részt, és.

megyei hatókörű városi múzeum - Herman Ottó Múzeum

2016. dec. 31. ... Szász Endre Gyűjtemény állandó kiállítás részleges átrendezése ... grafikusművész állandó kiállítása (Pácin, Kastélymúzeum, 2015. június); 3.

üveg - Herman Ottó Múzeum

finom üvegcsiszoló mesterek légyeneke, Kglmed egynéhányat az mennyit lehet ... tót vékony bádoglemezbŋl házilag készítették, és kanócnak bármilyen ...

kiállításvezető - Herman Ottó Múzeum

Kézi malom 1882-es évszámmal. (Abaúj vm.) ... A házi készítésű ruhadarabok és lakástextilek alapanyaga a ... minden a házi szövőszéken készült. Az ünnepi.

mf2013.pdf (3,46 MB) - Herman Ottó Múzeum

ásványhatározó. 2013. március 10. (vasárnap). 9.00‒16.00. Kiállítás és börze. Földtudományi játszóház. 9.00‒16.00. Ásvány- és drágakő-határozás.

mf2005.pdf (1,3 MB) - Herman Ottó Múzeum

románul Munţii Apuşeni, melyet magyarra Nyugat-Erdélyi-közép- hegységnek ... Kárpátokból” című könyvben Iara (Alsójára) község neve alatt írtam le a.

Ásványfesztivál - Herman Ottó Múzeum

2017. márc. 12. ... ták „előkelő” nevüket, erre példa a New York államból ismert Herkimer-gyémánt. (magyarosan herkimeri gyémánt). Szín- és rajzolati változatok.

Néprajz - Herman Ottó Múzeum

Szerinte a Független Kisgazdapárt a „kormánypárti praktikák” mellett, ... val kent rongykorongon csiszolják (pucolás) (paraffin csiszolópor keverék). ... vetők állatdíszítésein a kelta ízlés (sas, sasfej, hattyú, kacsa, ritkábban párduc, kígyó) fi-.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 28-29. (1991)

német vezérezredes Reimsben, az amerikai főhadiszálláson aláírta, majd Keitel vezér ... (A szovjet hadifogságban ilyen gond nem vetődhetett fel, mert a ...

Ásványfesztivál - Herman Ottó Múzeum Ásványtára

2012. márc. 9. ... Kiemelhető közülük a budapesti Eötvös Loránd Tudomány- egyetem ... a Miskolci Egyetem Ásvány- és Kőzettani Tanszékének vezetője.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 20. (1981)

jelent meg egy képes levelezőlap sorozat. A lapokat Dőrre Tivadar, Cserna. Károly, Kimnach László és Vágó Pál tervezte. Színes fametszetek és lithogra-.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 41. (2002) - EPA

Ezek sze rint a Fejlett-Szeletai kezdete az Arcy-Denekamp interstadiálisban egyidős a Bükki-. Aurignacien ... Edelény régészeti lelőhelyeit átnézve a Herman Ottó Múzeum régészeti gyűjteményében találunk ... Zsebő < Sebestyén. 3. Az anya ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 9. (1970)

Ezek a mag kövek egyébként másodlagosan maguk is eszközökké váltak, durva, gyaluló ... ica. -f u- yf-. ->•• —s&-. 17. kép. 11. árok keleti metszetfala a XV. sz.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 17-18. (1979)

AZ AVASI REFORMÁTUS TEMPLOM TÖRÖK SZŐNYEGEI. 117. A négy miskolci szőnyeg — köztük két 17. századi és egy 18. századi ima- és egy 19. századi ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 7. (1968)

Yearbook oí the Herman Ottó Museum, Miskolc (Hungary). Les Annales ... kori telep volt. Néhány ... I. Rákóczi György és Lórántffy Zsuzsanna idején kiépült, fejedelmi pompájú alakjában ... Méh rajból való dézma pénzbeli megváltási összege.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 33-34. (1996) - EPA

Pontosan 48 magyar város, illetve település, közöttük Miskolc is be ... kitelepítették a Zsolcai kapu Szinva melletti területére, ahol korábban az első világhábo ... dult, hogy naponta több sebesültszállító szerelvény is érkezett Miskolcra.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 28-29. (1991) - EPA

A nemzeti piac megszületése előtt Abaúj vármegye kivételezett szerepkört töltött ... A helybelieken kívül azonban 53 abaúji község lakói vásároztak. Mecenzéfen ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 7. (1968) - EPA

Zunft-Einberufungstafeln im Herman Ottó Museum in Miskolc (Auszug) 210 ... 19. b. kép: A miskolci tímár—varga céh behívótáblája szétnyitva, benne az utolsó ... gomba módra szaporodnak egyéni kezdeményezések Budapesten és vidé.

Az ásvány-, kőzet - Herman Ottó Múzeum

ásványfaj(ok) formái, fajtái, változatai; 3. különleges alakú, élőlényre, tárgyra ... mikroásványok; 5. bizonyos színek szerinti gyűjtés; 6. drágakövek, ékkövek; ... tárgyakat, kedvtelésből, díszítő célból (képek, szobrok, asztaldíszek, ékszerek stb.) ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 15. (1976)

kára a tyúkokat (1—2. kép).9 A libákat és kacsákat nem tették a tyúkokkal egy ... belül egyaránt meszelik a tyúktetű ellen. ... könnyen elkaphatják a tyúktetűt.

Az ásványok világa - Herman Ottó Múzeum

kőzetek felépítéséhez a kőzetalkotó ásványok. Ilyen pl. a kvarc, földpátok, csillámok, amfibolok, kalcit stb. Gránit (mélységi magmás kőzet) Mongóliából. A.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 20. (1981) - EPA

jelent meg egy képes levelezőlap sorozat. A lapokat Dőrre Tivadar, Cserna. Károly, Kimnach László és Vágó Pál tervezte. Színes fametszetek és lithogra-.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 24. (1986) - EPA

ÉGETETT SZESZES ITALOK KÉSZÍTÉSE ... Az utolsó szedést követően 7-9 napra kiforr a cefre, s ekkor rögtön főzetni kell. Az epercefre nem áll el! A csegeiek a ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 41. (2002)

Ezek sze rint a Fejlett-Szeletai kezdete az Arcy-Denekamp interstadiálisban egyidős a Bükki-. Aurignacien ... Edelény régészeti lelőhelyeit átnézve a Herman Ottó Múzeum régészeti gyűjteményében találunk ... Zsebő < Sebestyén. 3. Az anya ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 30-31/1. (1993) - EPA

A gyöngysor közepén 3 db kauri kagyló (5. kép 4.4.). 5. A gyöngysor közepén, vízszintes helyzetben bronz spirális, benne egy gyöngyszem. H: 1,2 cm (5. kép ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 21. (1982)

dent összevetve tehát Tokaj—Hegyalja zsidó lakossága ebben az évben: 5587 lehetett és el ... Szentegylet 1767-ben létesül, ugyanakkor zsinagóga épül.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 15. (1976) - EPA

belül egyaránt meszelik a tyúktetű ellen. A bőr- vagy ... A tyúkok legnagyobb ellensége a tyúktetű. Ez ellen régebben úgy ... tyúkólba, ez elpusztítja a tyúktetűt.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 37. (1999)

A mezőkeresztes-zöldhalompusztai aranyszarvas hátoldala. A zöldhalompusztai aranyszarvashoz hasonló lelet még egy került elő a Kárpát medencében.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 9. (1970) - EPA

dor, Bálint Dezső, Gruska Lajos, Fenczik Nikon, Fischer Fülöp, Pács Vilmos,. Riesdorfer ... A korcsma asztalt borral megrakatva megkezdődött a mulatság, s a há.

tmh3c1.pdf 462 kbyte - Herman Ottó Múzeum

(Bánya-hegy, Fejér-hegy, Gyűr-hegy) a Szerencs-patak jobb oldalán, Abaújszántó szom- ... Az ötödik vonulat tagjai a Gilip-patak mentén sorakoznak két sorban.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 5. (1965)

Yearbook of the Herman Ottó Museum, Miskolc, (Hungary). Les Annales de ... magában foglalja Északmagyarország és az ahhoz kapcsolódó alföldi vidék, valamint ... A három miskolci napilap közül egyedül a Miskolci Munkásnak sikerült az.

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 30-31/2. (1993) - EPA

Szentpéteri József mindenféle avar kori kígyót, vagy kígyószerűen viselkedő motí ... Istvánovits Eszter és Kulcsár Valéria most a kora népvándorlás kori ...

A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 4. (1964) - EPA

cső szelte át, s az ezt keresztező cső áthaladt az ásatási területen (1. kép). E csövek aránylag magasan ... ABTOP 3aHHMaeTCH c HCTopHeií BLiöopoB no ocHOBaHHHM CHOB Kpe-. crbflH M 3aB0ACKHX ... Fólia Archaeolo- gica. I—II. 1—11 ... váz nyakán torques, karja mellett vasfibula, lába mellett vaslándzsa volt.30.