redemptio - Jász Múzeum

20. oldal. A legelső karcagi ferdinánd recept . ... 2,4 km volt, s a telep által szolgáltatott áramot 800 magán ... süteményes könyv megőrizte ezt a re- ceptet.

redemptio - Jász Múzeum - Kapcsolódó dokumentumok

redemptio - Jász Múzeum

20. oldal. A legelső karcagi ferdinánd recept . ... 2,4 km volt, s a telep által szolgáltatott áramot 800 magán ... süteményes könyv megőrizte ezt a re- ceptet.

Redemptio újság 2012. Február - Jász Múzeum

Sza online újságban 2012. január 31-én ... Túrkeve Móriczal meg kiss ... fős Zsámbéki Nyugdíjas nyezzük 2000-ben az első újkori nagy zászló a túrkevei Finta ...

6. sz. - Jász Múzeum

Sándor Akasszátok fel a királyokat! című versével lépett színpadra. Rigó Erika. Renáta 10. osztályos tanuló Sajó Sándor. Magyarnak lenni, illetve Petőfi A szájho ...

A Jász Múzeum gyűjteményei

A helytörténeti gyűjtemény az elmúlt években a jászberényi Lehel Filmszínház 1960-as 70-es évekből származó több száz darabból álló moziplakáttal, Varga ...

A jászsági szűcshímzés továbbélése napjaink ... - Jász Múzeum

császárszakáll, gyorgyina, nefelejcs, szegfű, kutyatök, szűcsrózsák, büdösbogarak, saskörmök, vesevirágok. A jászsági subákat és ködmönöket a 19. század ...

Önéletrajz Gulyás András Zoltán - Jász Múzeum

Békéscsaba – Jamina, Tondach téglagyár, ásatásvezető – régész munkatárs. 2011. ... Petőfi Irodalmi Múzeum 64 óraszámú Digitalizálás a múzeumokban c.

Az akácvirágos Hajta 2012. július - Jász Múzeum

25 éve védett a Hajta-mocsár. Természetvédelmi ... dig a Jász Múzeum és a Berénykom Kft. nyújtott segítséget. ... ben több mint 2000 hektáros természetvé-.

Hortiné dr. Bathó Edit szakmai önéletrajza - Jász Múzeum

Jászkürt Újság, 2013. Új folyam, 2. év. 11.7. 223.) Könyv az elöljárókról és az élenjárókról. Redemptio, 2014. XXI. évf. 1. sz. 8. 224.) Születésnapi köszöntések a ...

Kókai Magdolna etnográfus szakmai önéletrajza - Jász Múzeum

Jászság, Tiszafüred, Körösszegapáti, a Fekete Körös völgye (Várasfenes, Magyarremete). Főbb szakmai eredmények. -A Jász Múzeum új állandó kiállításának ...

Jász ősökről alapja egyaránt a Bizalmas Tanítás, más ... - Jász-ság

bölcshöz eljutott és igaz jász szívek ma is őriznek. ... (2x4) 16 lélek- ... nem csatangol a világban, nem jár nyaralni, hisz el sosem fárad, nem kell neki szálloda,.

A Jász Lajosmizse Helytörténeti Kiállítása A Jász Lajosmizse ...

Nyitva: Vasárnap 15-19 óráig. Információ: 36-70/28-06-922. A Jász Lajosmizse. Helytörténeti. Kiállítása. A Jász Lajosmizse. Helytörténeti. Kiállítása. Nyitva:.

Csongrád megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Jász-Nagykun ...

rn a. Sámson-Apátfalvi-Szárazér. A ra n ya d. -é ri-fő cs a to rn a. Fehér-tó. T ó t-szig e ti-csa to rn a. Fudér-Doszta-Atyaszegi-csat. Nagyér-Szigetderéki-csatorna.

A Bocskai István Múzeum négy évtizede 1958-1998 - Déri Múzeum

A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum hosszas vajúdás után alakult meg. ... Szolgáltatóipari Szövetkezet, Városgazdálkodási Vállalat, Hajdúszoboszlói.

Bihari Múzeum Évkönyve 6-7. (Berettyóújfalu, 1991) - Déri Múzeum

1991. jún. 7. ... nak említették, mivel itt volt a Vertán-kastély, illetve Nemes ... 1830. évi térkép szerint a Bócsi Telek (faluhely) Berettyóújfaluval szemközt délre ...

Zalai Múzeum 15. Zalaegerszeg, 2006. Horváth ... - Göcseji Múzeum

jól látható bakarcolt, parketta mintás vonaldíszekkel. 13,8 cm Ltsz.: ... a szövés-fonás lehetett. Előbbire az ... két oldalt egy-egy kisebb megvastagodásból áll. A.

Bihari Múzeum Évkönyve 3. (Berettyóújfalu, 1982) - Déri Múzeum

Die Szigligeter Briefe von Zoltán Nadányi. 286. MUZEOLÓGIA — MUSEOLOGIE. Héthy Zoltán: összefoglaló jelentés a Bihari Múzeum 1979—1981. évi.

Bihari Múzeum Évkönyve 8-9. (Berettyóújfalu, 2001) - Déri Múzeum

nyezetében nem, vagy nem ebben a kontextusban ismertek, obi-ugor és altaji népek ... Pályázati pénzből: Internet modem, vasaló, vasalódeszka, szerszámok, ...

Zalai Múzeum 12. Zalaegerszeg, 2003. 50 éves a ... - Göcseji Múzeum

the Black Sea 5th to 2nd millenium B.C. Szerk. ... Zalaegerszeg környékén Neolithic and Copper Age in ... Kanizsa – such as hand-thrown vessels, glazed and.

Bihari Múzeum Évkönyve 12-14. (Berettyóújfalu, 2009) - Déri Múzeum

Források Zöld Marci életéhez - A betyár első bűnperének iratai 1810-ből. 129. Quellen zum Leben des Marci Zöld. 152. NÉPRAJZ - VOLKSKUNDE. Vajda Mária.

megyei hatókörű városi múzeum - Herman Ottó Múzeum

2016. dec. 31. ... Szász Endre Gyűjtemény állandó kiállítás részleges átrendezése ... grafikusművész állandó kiállítása (Pácin, Kastélymúzeum, 2015. június); 3.

Zalai Múzeum 17. Zalaegerszeg, 2008. Vándor ... - Göcseji Múzeum

Az újkőkori építészet legkorábbi emlékei Zala megyében ... Az autó - pálya nyomvonala a lelőhelynek csak kis részét, a déli harmadát érintette (1. kép). A településnek kizárólag a kijelölt nyomvonalba eső ... eladó leány volt a háznál. Egy ilyen ...

Pályázati beszámoló UTCA DIVAT MÚZEUM ... - Kiscelli Múzeum

... viselettörténeti témában ilyen átfogó, alapos, ismeretterjesztő tárlatra az elmúlt 5 évben nem került sor. Budapest, 2012. október 18. Simonovics Ildikó.

Bihari Múzeum Évkönyve 15-16. (Berettyóújfalu, 2011) - Déri Múzeum

2009. november 30. és december 17. között a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok. Igazgatósága ... Szerencsés helyzetben vannak a Bihar megyei mezőtelegdi Miskolczyak, mert az ősi nemzetségtől való ... A lakodalmi helyszín kialakításában.

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum 2016. évi szöveges ...

A kiállítások előkészítésének, tervezésének és kivitelezésének folyamatát ... hogy 2016-ban a tervezett kiállításokat megfelelő színvonalon mutathassuk be a ...

Zalai Múzeum 13. Zalaegerszeg, 2004. Németh ... - Göcseji Múzeum

Őskori és középkori település emlékei Zalaegerszeg-Ságod-Bekeháza lelőhelyen ... A műsor Sebők Samu tudományos felolvasása nyitotta ... 1911-ben mozi.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 9. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

erdő légterében tavaszi és őszi vonulása alkalmával (jellegzetes hangja fél- ... Hangja utánzásával egy tavaszon 9 példányt si- ... Palkonya községekkel".2.

Somogyi Múzeum 19., 1992 - Rippl-Rónai Múzeum

1993. január 23-án nyílik a Kaposvár várostörténeti kiállítás, amelynek fő szervezője dr. Takács ... Zichy kiállítást, amely ma a megyei hálózat legszebb egysége.

Zalai Múzeum 16. Zalaegerszeg, 2007. In ... - Göcseji Múzeum

Nagyapja nem volt tanult kertész, ahogy a szobainas sem, csak értettek a növényekhez. Ez gyakran elő- fordult a kisebb uradalmakban, ahol nem engedhették.

Zalai Múzeum 21. Zalaegerszeg 2013 ... - Göcseji Múzeum

magyarosítás vette kezdetét egyházi berkekben is.10 a római katolikus papság többi ... 15 EPL Mindszenty magánlevéltár, 21. doboz, „Prot. front” – Pehm József „Ki bántja!?” c. kézirata, keltezés nélkül ... was a common enemy. While being the ...

A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum ...

kezdve a KGI szervezeti keretei között Országos Környezetvédelmi és Vízügyi ... múltjából sorozat darabjai (2010-ig 11 kötet) elsősorban a gyűjtemények ...

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 3. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

9-én a Pozsgánról 1 öreget és 1 fiatalt; 10-én ugyaninnen 1 öreget, 12-én Szabóval együtt Zámról 2 ... A második rész Vay Józsefnek jutott : Szilágy, Kenderes laponyag és ... (tanya is) élők aránya. °/o. Évek biztos bizonytalan biztos bizonytalan ... sága ellenére is, kénytelen volt egy nagyobb egység, a Tiszántúl táplálkozási.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 1. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

bütyök. A sír 13-14 m mélységben vörös agyagrétegben került elő. A kút gödrébe ... magasabban voltak, az ugyancsak oda temetett kengyel pedig túl is ért a sír körvonalain. ... Visszahúzó, retrográd szerepét azonban hiba lenne el- túlozni.

A Hajdú-Bihar Megyei Múzeum - Déri Múzeum

1990. máj. 18. ... darázsujjas", szűcs és szíjgyártó munkák, „ónos és rézzel cifrázott bot", bogrács alá való kutyagerinc, „czinnel cifrázott borotvatartó titkos zárral",.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 6. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

háromféle pásztor olyan messze esett egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. ... Ez a tengericső nagyságú kis bagoly egész életét a pockok és egerek ...

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 5. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

70 A felső-obi kultúra ún. fomini szakaszától kezdődően (7—8. sz.) vált itt ... vagy vas kályhacső (füstcső) közbeiktatásával vezették a kéménybe. Ha sütőt is.

Zalai Múzeum 18. Zalaegerszeg, 2009 ... - Göcseji Múzeum

ha nem fogadják szívesen, ha nem kínálják tejjel. A tókában, tóban ... egyesülete is, mely a növényvédelem népszerűsí- tésével ... Az uborka ter- mesztése nem ...