Íjászat - Nupi.hu

zsámolyon, bordásfalon négykézláb járással nyusziugrással, pókjárással. 2. 2 Utánzó kéziszer gyakorlatok labdával, ugrókötéllel, tornabottal, gumiszalaggal. 2.

Íjászat - Nupi.hu - Kapcsolódó dokumentumok

Íjászat - Nupi.hu

zsámolyon, bordásfalon négykézláb járással nyusziugrással, pókjárással. 2. 2 Utánzó kéziszer gyakorlatok labdával, ugrókötéllel, tornabottal, gumiszalaggal. 2.

Az íjászat története

Az íjászat története. Az íj, mint fegyver. A botíj. A reflexíj. Az íj, mint vadászeszköz. Az íj, mint sporteszköz. Az íjászat és az olimpiai játékok. Szakirodalom jegyzék.

Íjászat - Kowako

Page 1. Page 2. Tartalom. Előszó...................................................................................................................................3. Történelmi áttekintés ...

A könnyűlovasság, lovas íjászat alkalmazása

A könnyűlovasság, lovas íjászat alkalmazása. Kassai Lajos íjkészítő vagyok. Mesterségem révén ... A könnyűlovasság, lovasíjász.at alkalmazása. Az íjászat ...

Hack Antal - Íjászat - Kowako

A honfoglaló magyarok íjászata. Magas szintet értek el az íjászat művelésében és az íjkészítésben az egész Európát végigportyázó félelmetes hírűhonfoglaló ...

varga ferenc íjászat a mongol népek körében - ELTE BTK ...

visszacsapó (reflex) íj, melyet már az ázsiai hunok előtti kortól ismert a nomád világ. 18. Más megfogalmazásban pedig: távolra ható fegyver, mellyel nyilakat ...

Torna - Nupi.hu

-szabadgyakorlati alapformájú gyakorlatok. • -gimnasztika. • -célgimnasztika. Általános képességeket fejlesztő mozgásanyag. • szökdelések páros lábon, egy.

Labdarúgás - Nupi.hu

Lassú futás labdavezetés közben. Szervezés: - Tornateremben, csarnokban, udvaron, pályán utánzással (frontális). - Csoportosan edző, testnevelő vezetésével ...

Ökölvívás - Nupi.hu

(versenyek, küzdőjátékok). • ügyesség fejlesztése érdekében testnevelési játékokat alkalmazunk. • fogójátékok. • pontszerző játékok. • váltóversenyek.

Sportlövészet - Nupi.hu

A légpuska alátámasztása. A jobb kar helyzete. ... A légpuska súlyozása. Súlypont-kiegyenlítés. ... Elsütő berendezés. Lövedék kiválasztása, belövése csőhöz.

tanulásmódszertan - Nupi.hu

hangerővel és dinamikával. Helyesejtési gyakorlatok. Hangsúlyozás, intonácó, időtartam gyakorlása népi mondókákkal, kiszámolókkal. Szókincsfejlesztő.

vívás - Nupi.hu

gyakorolhatjuk. Tükörrel szemben különösen jó hatású ez a csoportos kézmunka! ... ismételten visszanyomja: társa erre elemeli pengéjét a kötésből, mire ez kitöréssel fejet vág. Gyakorlás ... sarokemelés, majd kitörés vagy lépés előre kitörés,.

jégkorong - Nupi.hu

Ingafutások. •. Rövidtávfutás ellenállással, vagy emelkedőre. •. Erősítő jellegű gimnasztika különös figyelemmel a serdülőkori növekedés okozta ortopédiai.

Kézilabda - Nupi.hu

www.handballnet.hu. A Magyar Kézilabda Szövetség rendelkezik ... or kézilabda, hétméteres bajnokságok, fesztivál típusú rendezvények stb.) 2017-re ...

Fitnesz / fit-kid - Nupi.hu

mellső fekvőtámaszban karhajlítás nyújtás. • terpesz ülőtartás. Lazasági elemek: • haránt spárga. • oldal spárga. • mérlegállás. • a váll nem kerülhet a csukló fölé.

Kerékpár - Nupi.hu

I. KERÉKPÁR. Tematikus tananyag és tanulási program. Követelmény. (3–4. évfolyam). Részei : - mozgástanulás. - a kerékpáros biztonság to- vábbfejlesztése.

atlétika - Nupi.hu

Az atlétika mozgásanyagán túlmenően, minél szélesebb körben kell bevonni más sportágak ... deformitásokra.) - Az atlétika alapvető mozgásainak jártasság szintű elsajátítása a következők szerint: Futások: ... teszik. Ebben a testnevelési, ...

Súlyemelés - Nupi.hu

izmainak, illetve a csuklyásizom ... izmainak, és a csuklyás izom ... Az edzés előtti bemelegítés, valamint az edzés utáni nyújtás, lazítás igényes és tudatos.

birkózás - Nupi.hu

Tudjanak az erősebb edzőtárs szorításában is akarni, elmozogni és kicsúszni a szorosra rögzített megfogásból. - Tudjanak jelenleg még a tananyagba leírt, de ...

Kosárlabda - Nupi.hu

378. 7. osztály. 12-13 évesek. Cél: • A testnevelés és a kosárlabda sportág járuljon hozzá a tanulók egészséges fejlődéséhez, a képzés anyagával segítse a ...

Röplabda - Nupi.hu

Röplabda. 1-2. évfolyam. Előkészítő csoport. Cél. - Előképzés, a labdás ... -A játékostársak együtt működése játék közben, a mini röplabda játék szabályai.

szakdolgozat - Nupi.hu

A szakdolgozat témafeldolgozása és elkészítése során alkalmazott vizsgálati módszerek ismertetése . ... (humánerőforrás, szervezetfejlesztés stb.) kellene a ...

úszás - Nupi.hu

A hátúszás oktatása: A lábtempó oktatása: Szárazföldön: - lebegőülés, kéztámasz a test mögött,. - tudatosítani a függőleges irányú mozgás, csípőből történő.

Gyurta Dáni - Nupi.hu

2004. aug. 6. ... ... jártak a héraklészes súlyemelők, ahol a Sinclair pontszámítás alapján fölényes győzelmet arattunk a ... elődöntőig jutott a magyar fiú, ezzel a világranglista tizenötödik ... Tenisz: U18-as lányok csapat Európa-bajnoksága.

maket NiK 2006 - NUPI

9 сен 2019 ... открытия в Охотском море: Нептун в 2017 и Тритон в ... акций украинских НПЗ: «ЛУКОЙЛ» приобрел Одесский НПЗ, «Татнефть» — Кре-.

Torna (férfi) - Nupi.hu

nyújtás. • kötélmászás (5 méter). • lábemelés bordásfalon ... nyújtás. • kötélmászás. • lábemelés bordásfalon ... a helyes technika érdekében. *korlát helyett,.

Kajak-kenu - Nupi.hu

képesek testtömegüket támaszhelyzetben megtartani. /pl. bordásfalnál, svédpadon mély fekvőtámasz, nyúlugrás egyensúlyvesztés nélkül/. 1) Általánosan és.

művészetek műveltségi terület - Nupi.hu

Tűzijáték szvit-IV. ... A színdinamika, a vonalas és tónusos rajz, a könnyed ... A tervező feladatok szakmai követelményei: a műszaki és a szerkesztő rajz és a ...

nyelvi előkészítő évfolyam - Nupi.hu

készítése. Szótérképek készítése. Szóbokrok gyűjtése. Kétnyelvű és online szótárak megismerése, használatuk. Szinonima- és antonimaszótárak használata.

Tenisz sportági tanterv - Nupi.hu

A tanulók labda fogadási készségének javítása a tenyeres oldalon. • A tanulók labda ... A hálónál támadó pozíció elfoglalására irányuló stratégiák kifejlesztése.

Vízilabda sportági tanterv - Nupi.hu

a sportolni kezdő tanulók sportági alapképzettségének megközelítőleg azonos szintre hozása, a viszonylag ... Taktika a.) Csoportosan, akár csapatokra osztott,.

matematika műveltségi terület - Nupi.hu

A matematika műveltségi terület fejlesztésének kiemelt területei a NAT 2003 szellemének ... A tanterv összesen 100 órára tervez konkrét tananyagot, ebben benne foglaltatik a ... medián (rendezett minta közepe), módusz (leggyakoribb érték).

a magyar labdarúgás stratégiája - Nupi.hu

2011. márc. 5. ... A tömegesítés magában foglalja az iskolai labdarúgás, a hobbi foci, az amatőr ... a labdarúgás legyen ismét kedvelt hétvégi családi program,.

Karate sportági tanterv - Nupi.hu

A japán gimnasztikából 10-15 gyakorlatot önállóan bemutatni. 1 Idogeiko: speciális, karate edzés előtti, bemelegítő, nyújtó, átmozgató gyakorlatok (japán ...

Vízilabda módszertani anyag - Nupi.hu

Készítette: Dubecz József ... Módszertani ajánlások a vízilabdázás kerettantervének – helyi ... Ez azt jelenti, hogy általános nevelési- és speciális sportági értékalkotási ... Ezért is, és perspektivikusan kezelt edzéselméleti okokból is, célszerű a.

Magyar nyelv és irodalom - Nupi.hu

regényrészletek, klasszikus és kortárs szerzőktől. Sporttörténettel ... stílusirányzatai, irodalmi élet, nemzeti ... A klasszikus modernség a magyar irodalomban. 63.