Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Homoki Andrea ... - DEA

Homoki Andrea. Témavezető: Veressné ... Képzéséért Alapítvány. Miskolc. 309. 9. Homoki A. (2012) A hátrányos helyzetű gyermekek nevelését segítő oktatási.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Homoki Andrea ... - DEA - Kapcsolódó dokumentumok

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Homoki Andrea ... - DEA

Homoki Andrea. Témavezető: Veressné ... Képzéséért Alapítvány. Miskolc. 309. 9. Homoki A. (2012) A hátrányos helyzetű gyermekek nevelését segítő oktatási.

EGYETEMI DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI A ... - DEA

társulhatnak (például nagyér transzpozícióhoz az artériás switch műtét), ennek ... A vizsgált évben összesen 17 halt meg nagyér transzpozíció diagnózisa miatt.

EGYETEMI DOKTORI (Ph. D.) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI - DEA

Veseüregrendszeri daganat miatt nephroureterectomiát végeztünk. ... veseüregrendszeri tágulat minden esetben csökkent vagy nem volt pyelontágulat látható.

EGYETEMI DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI ... - DEA

neuropathia a perifériás idegek szomatikus és/vagy autonóm részeinek működészavarával jellemezhető”. A diabeteses neuropathia legjellemzőbb tünetei a ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A ... - DEA

lombtrágyák hatékonysági vizsgálata során SPAD-érték (SPAD-index) méréseket is ... Natur Vita és Amalgerol Prémium készítményekkel végeztem. ... követően a készítmények kijuttatása közvetlenül a talajfelületre történt, amit sekély (5-.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei EGY ... - DEA

A vaj KLS tartalma a felfőzés előtt 0,56 % volt a zsírsav-metilészterek relatív tömegszázalékában mérve, mely a ghee készítés során 1,68%-ra nőtt.

1 Egyetemi doktori (Ph.D.) értekezés tézisei A ... - DEA

2011. jún. 15. ... Az akut gyulladás lezajlása után tartósan perzisztáló dobüregi folyadék oka a csökkent ... Rezes Sz, Késmárki K, Sziklai I: A chronicus serosus.

EGYETEMI DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI ... - DEA

soliter pajzsmirigy göb miatt történik. A malignitás kizárása fontos feladat a pajzsmirigy göbbel rendelkező betegek gondozása, kezelése során, mivel a korai.

EGYETEMI DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI A ... - PTE ÁOK

Az orális lichen planus (OLP) és a lichenoid reakciók a szájnyálkahártya krónikus gyulladásos ... Az száj nyálkahártya biopsziáját 0,5x0,5 cm nagyságban 18.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei

november 19. Szabóné Balogh Ágota: Kognitív képességek és informatika, Oktatói Szimpózium, Szent. István Egyetem Pedagógiai Kar, Szarvas 2009. április 30 ...

Egyetemi doktori (Ph.D.) értekezés tézisei Az autoimmun ... - DEA

Dr. Balázs Csaba, az MTA doktora. Dr. Tsorbatzoglou Alexis, PhD. A doktori szigorlat időpontja: 2012. április 25. Az értekezés bírálói: Dr. Szabó Ágnes, PhD.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei SZÁSZFENESI ... - DEA

Levente, Vavrinecz András, Könczei Csilla, Fülöp Hajnal, Csonka László,. Teszáry Miklós és Pálfy Gyula végezték. Ezeket a Zenetudományi Intézet népzenei ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Herbáriumok ... - DEA

Javaslap. 2. Mohamed, S.: 2014. Functional foods against metabolic syndrome (obesity, diabetes, hypertension and dyslipidemia) and cardiovascular disease.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei KLINIKAI ... - DEA

Dr. Szamosi Szilvia. Témavezető: Dr. Szűcs ... Dr. Dankó Katalin, az MTA doktora. Dr. Gyulai Rolland, Ph.D, egyetemi docens. A Védési Bizottság elnöke: Prof.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A STRATÉGIA ... - DEA

Az üzleti terv elkészítése után elmélyedtem a stratégia-audit ... kidolgozva, így ez a felvetésem kapcsolódik az első motivációs tényezőhöz. Mindezek.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A SERTÉSHÚS ... - DEA

Véleményem szerint az eredet megjelöléssel kapcsolatban egy ... oldalas (8%), a brassói aprópecsenye (7%), a fasírt és a töltött káposzta (6-6%), de helyet.

Egyetemi Doktori (Ph. D.) Értekezés Tézisei A Doppler ... - DEA

(amnioszkópia, köldökzsinór vérvétel) vagy terheléses vizsgálatok nem végezhetők ikerterhesség, retardáció, fenyegető koraszülés, vagy placenta.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei AZ ADENOZIN A3 ... - DEA

2016. febr. 5. ... „efferre” igéhez köthető, melynek jelentése: „a sírhoz vinni” ill. „eltemetni”. A fagocitózis tágabb értelemben bármilyen nagyobb, szilárd ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A TUDATOS ... - DEA

(Lásd a hippi mozgalom vagy a huszadik század eleji fiatal művészek által generált változások hatása, csak hogy ne aktuális ifjúsági hatásokat emlegessük.) ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Kardiovaszkuláris ... - DEA

2014. dec. 1. ... ejekciós idő, melynek méréséhez a parasternális rövid metszetet használtuk az aorta-billentyű szintjében. Az a. pulmonalis systolés nyomását ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei FARSANGI ... - DEA

Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola ... Bár a folklorisztikai érdeklődés kezdeteitől fogva számos kutató, helyi néprajzi gyűjtő ... In: Néprajzi Látóhatár, 1-2 sz.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei MITOKONDRIÁLIS ... - DEA

A magyarországi lófajták genetikai struktúrájának feltérképezése és karakterizálása mitokondriális DNS markerek alkalmazásával. • A gidrán és hucul lófajták ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A SZEMANTIKAI ... - DEA

Parsin a „Reklámszöveg: szemiotika és nyelvészet” című könyvében (2000) a reklámszövegek pragmatikai sajátosságainak. A külföldi irodalomból kiemelendő ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei MAGYAR ... - DEA

Microsoft Office Excel 2016-os programot, a vizsgálatra IBM SPSS Statistics 22.0 ... a sportfogadás, az esztétika, a csoporthoz tartozás és a családdal való időtöltés. ... A sport hazánkban kiemelt stratégiai ágazat, támogatása a kormányzat ...

Egyetemi doktori (Ph.D.) értekezés tézisei Csontritkulás ... - DEA

2013. jún. 25. ... lehetnek. Néhány tanulmány Sudeck atrófiában, oszteoporózisban, ... „kalcium ionosztázis” Sudeck atrófia valamint elhúzódó callus képződés.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei HÁTRÁNYOS ... - DEA

és mélységben írható le a kiválóság. Ezek a profilok a következők: a perfekcionisták, az útkeresők, a problematikusak és zárkózottak. Ötödik profilba tartoznak ...

Egyetemi Doktori (Ph.D.) Értekezés Tézisei A PITVARI ÉS ... - DEA

szignifikánsan alacsonyabb azokban a betegekben, akikben a bal kamra tömegindex ... az eredmény azt bizonyítja, hogy a megnagyobbodott bal pitvar növeli a ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei MOLEKULÁRIS ... - DEA

2019. ápr. 2. ... osztályba tartozó genetikai defektusok esetén a protein mennyisége megfelelő ... A folyamatosan újraképződő nyákdugók miatt a mukociliáris.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei - DEA - Debreceni Egyetem

2015. nov. 25. ... ORGANIKUS DISZFÓNIA KÍSÉRLETES ÉS KLINIKAI REHABILITÁCIÓJÁNAK. LEHETŐSÉGEI. Dr. Tóth Andrea. Témavezető: Dr. Sziklai István.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Az ördöggel kötött ... - DEA

valamint a Vautrin-trilógiaként is ismert három regény: a Goriot apó, az Elveszett illúziók és a. Kurtizánok tündöklése és nyomorúsága; Adelbert von Chamisso ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei ÉPÜLETEK FŰTÉSI ... - DEA

energetikai számítások egy részét Bausoft Winwatt program segítségével végeztem. Alkalmaztam az MSZ EN ISO 13790, MSZ EN 15251 szabványok előírásait.

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A HOLSTEIN-FRÍZ ... - DEA

A holstein-fríz napjainkra a tejelő típusú fajták sorában már kétségtelenül az első ... A kondíció öröklődésének vizsgálatakor 420 bika 1981 leányának adatát ...

Egyetemi doktori (Ph.D.) értekezés tézisei A középfokú elemi ... - DEA

tanítóképzés képzési idejéhez (két-, három-, négy-, és öt évfolyamos) igazodva tárgyalják a tanítóképzés történetét ... Bemutattuk az egyes korszakokban a férfi és női tanítók arányát, ... hogy amit itt tanul a lánygyermek, az nem fölösleges.

doktori értekezés tézisei - Pécsi Egyetemi Archívum

viseltek olyan tisztséget, ami által a senatori rend soraiba kerültek, s a pannoniai származású senatorok sorát a Nyugatrómai Birodalom végóráiban központi ...

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Környezeti tényezők ... - DEA

peszticidek fotodegradációját befolyásoló hatásának modellezéséhez az acetoklórt és az EPTC-t választottuk, illetve homok-, és barna erdőtalajt alkalmaztunk.

Doktori Értekezés Mayer Ágnes Andrea - Doktori Iskola

A 1NL és a 2NL próba során mért mediolateralis lengés (M-L) hányadosaként számolt egy láb/két láb-kvóciens:1/2KM-L. 19. Testsúly megosztás vizsgálat: TMV.