Bihari Múzeum Évkönyve 12-14. (Berettyóújfalu, 2009) - Déri Múzeum

Források Zöld Marci életéhez - A betyár első bűnperének iratai 1810-ből. 129. Quellen zum Leben des Marci Zöld. 152. NÉPRAJZ - VOLKSKUNDE. Vajda Mária.

Bihari Múzeum Évkönyve 12-14. (Berettyóújfalu, 2009) - Déri Múzeum - Kapcsolódó dokumentumok

Bihari Múzeum Évkönyve 12-14. (Berettyóújfalu, 2009) - Déri Múzeum

Források Zöld Marci életéhez - A betyár első bűnperének iratai 1810-ből. 129. Quellen zum Leben des Marci Zöld. 152. NÉPRAJZ - VOLKSKUNDE. Vajda Mária.

Bihari Múzeum Évkönyve 6-7. (Berettyóújfalu, 1991) - Déri Múzeum

1991. jún. 7. ... nak említették, mivel itt volt a Vertán-kastély, illetve Nemes ... 1830. évi térkép szerint a Bócsi Telek (faluhely) Berettyóújfaluval szemközt délre ...

Bihari Múzeum Évkönyve 8-9. (Berettyóújfalu, 2001) - Déri Múzeum

nyezetében nem, vagy nem ebben a kontextusban ismertek, obi-ugor és altaji népek ... Pályázati pénzből: Internet modem, vasaló, vasalódeszka, szerszámok, ...

Bihari Múzeum Évkönyve 3. (Berettyóújfalu, 1982) - Déri Múzeum

Die Szigligeter Briefe von Zoltán Nadányi. 286. MUZEOLÓGIA — MUSEOLOGIE. Héthy Zoltán: összefoglaló jelentés a Bihari Múzeum 1979—1981. évi.

Bihari Múzeum Évkönyve 15-16. (Berettyóújfalu, 2011) - Déri Múzeum

2009. november 30. és december 17. között a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok. Igazgatósága ... Szerencsés helyzetben vannak a Bihar megyei mezőtelegdi Miskolczyak, mert az ősi nemzetségtől való ... A lakodalmi helyszín kialakításában.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 3. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

9-én a Pozsgánról 1 öreget és 1 fiatalt; 10-én ugyaninnen 1 öreget, 12-én Szabóval együtt Zámról 2 ... A második rész Vay Józsefnek jutott : Szilágy, Kenderes laponyag és ... (tanya is) élők aránya. °/o. Évek biztos bizonytalan biztos bizonytalan ... sága ellenére is, kénytelen volt egy nagyobb egység, a Tiszántúl táplálkozási.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 9. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

erdő légterében tavaszi és őszi vonulása alkalmával (jellegzetes hangja fél- ... Hangja utánzásával egy tavaszon 9 példányt si- ... Palkonya községekkel".2.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 5. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

70 A felső-obi kultúra ún. fomini szakaszától kezdődően (7—8. sz.) vált itt ... vagy vas kályhacső (füstcső) közbeiktatásával vezették a kéménybe. Ha sütőt is.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 6. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

háromféle pásztor olyan messze esett egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. ... Ez a tengericső nagyságú kis bagoly egész életét a pockok és egerek ...

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 1. (Hajdúböszörmény ... - Déri Múzeum

bütyök. A sír 13-14 m mélységben vörös agyagrétegben került elő. A kút gödrébe ... magasabban voltak, az ugyancsak oda temetett kengyel pedig túl is ért a sír körvonalain. ... Visszahúzó, retrográd szerepét azonban hiba lenne el- túlozni.

Hajdúsági Múzeum Évkönyve 10 ... - Déri Múzeum

Pokrovsk (régebben: Engelsk, Stavropol'skij raj., Volgogradskaja obi., ... FÚRÓ. A lyukasztókon kívül a pontosabb lyukak kialakítására állványos fúrót hasz-.

a debreceni déri múzeum évkönyve 2011/12

2012. aug. 22. ... Népi nevei: Leggyakoribb neve a sulyom. (egyszer sólyomnak ejtve), ritkán vízi dió. Népi élőhely-meghatározásai: Hót-Hortobágyban, jobban ...

a debreceni déri múzeum évkönyve 2013

2013. nov. 19. ... Hullám Dénes: Elfeledett sírok elfeledett leletei 1. - Római ... hány éve tűnt fel, hogy a nagyobb városokban (Debrecen) behúzódnak.

A Debreceni Déri Múzeum Évkönyve 1935 (1936)

a debreceni szilaj jószág erdei teleltetését tárgyalta volna. ... mégis úgv tapadt a Déri Múzeumhoz, mint a tapló az élő fa ... Józsa Imrével és Gizella leányával.

A Debreceni Déri Múzeum Évkönyve 1942 (1943)

Elfogyott. 4. Jelentés Debrecen sz. kir. város Múzeuma 1909. évi működéséről és álla- ... vette, OTI debreceni Igazgatósága : Ady-emléktábla műkőből, mely.

A Debreceni Déri Múzeum Évkönyve 1936 (1937)

Kovács János, Zoltai Lajos és Sz. Mata János készítették. ... nehezedik rá teljes egészében a Déri Múzeum multévi életére ... Megboldogult temetése a város.

A Debreceni Déri Múzeum Évkönyve 1941 (1942)

Bambusz c. filmek. (Japán császári követség ... pók lábára emlékeztet), ugyanott hozzákötik a rúd egyik végét. A kávák ... Az obi-ugor nyelvekben. -ev, -ep és p a ...

A Debreceni Déri Múzeum Évkönyve 1948-1956 (Debrecen, 1957)

fn. öntőruha öntőüruha. (-át, -ája) fn. öntővályú öntőüváju. (-1, -ja) fn. ráma. ~. (-át, -ája) fn. rigliléc rikliléc. (-cet, -cce) fn. szappanvágó szappanvágóy. (?t, -ja) fn.

A Bocskai István Múzeum négy évtizede 1958-1998 - Déri Múzeum

A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum hosszas vajúdás után alakult meg. ... Szolgáltatóipari Szövetkezet, Városgazdálkodási Vállalat, Hajdúszoboszlói.

A Hajdú-Bihar Megyei Múzeum - Déri Múzeum

1990. máj. 18. ... darázsujjas", szűcs és szíjgyártó munkák, „ónos és rézzel cifrázott bot", bogrács alá való kutyagerinc, „czinnel cifrázott borotvatartó titkos zárral",.

Zalai Múzeum 18. Zalaegerszeg, 2009 ... - Göcseji Múzeum

ha nem fogadják szívesen, ha nem kínálják tejjel. A tókában, tóban ... egyesülete is, mely a növényvédelem népszerűsí- tésével ... Az uborka ter- mesztése nem ...

Vezető a Déri Múzeum kiállításaihoz II. A Déri gyűjtemények. 2 ...

szerint: a hosszú katana-kardot és a rövidebb va- kizasi-kardot, melyet ... készítés Európában a XV-XVI. században terjedt el. A Kárpát-medencében az első ...

NKA Arany János 200 A Bihari Múzeum ... - Hungaricana

Az ajtóval szemben a jobb sarokban a Tengeri hántás c. ballada eseményei jelennek meg az installáción. Kukoricát morzsoló asszonyok, leányok, a háttérben ...

Hajdúvid - Déri Múzeum

A tanács megengedte a ház eladását, ha az eladó tudott a házra megfelelő ... a fehértói (Kunfehértó) földre került négy évre béresnek, azután visszajött Böször.

Debreceni dac - Déri Múzeum

Debrecen, 1908.; Hegedűs Gyula: Keletiek Nyugaton. Nyugat, 1908. II. 444-445. 23. Ady Endre: Az élet lobogója alatt. (Oláh Gábor verseskönyve) Nyugat, 1909.

teljesítményértékelő lap - Déri Múzeum

2017. dec. 31. ... édesanyja egy szép cselszton ruhát is kapott a múzeumalapítótól. A fotográfiák és a feljegyzések adattárba kerülnek elhelyezésre.

Hortobágy - Déri Múzeum

doskodók fialnak, tehát fial a kutya, macska, sertés, nyúl. De egyik sem szül, ... összeszoktatása volt a legnehezebb, hiszen a szopotatás abbahagyása önma.

a wosinsky mór múzeum évkönyve - Wosinsky Mór Megyei Múzeum

2018. febr. 21. ... A római lelőhelyek és leletek egy kisebb csoportja Szekszárd déli határánál, ... UNGER Emil, Magyar éremhatározó I. kötet (1000–1540). Bp.

Hortobágy, Kiskunság - Déri Múzeum

3 Balogh István: A jószág teleltetése Debrecen környékén. Debrecen ... füstölt sertés sódart, vagy szalonnát, krumplit, kását, kenyeret, ünnepnapokon kalá-.

Hej, Debrecen, ha rád emlékezem... - Déri Múzeum

az Egy telem Debrecenben c. verse és Orlay. Petrics Soma romantikus festménye alapján. Hajlamosak vagyunk úgy ítélni meg Petőfi debreceni tartózkodását,.

2019. évi munkaterv - Déri Múzeum

2019. aug. 5. ... A macskakaparás - játékos nyomozás felnőtteknek a Debreceni ... végeredményt, de hát lehet, hogy a macskakaparást csak a macskák értik.

Ásványok világa - Déri Múzeum

Budapest, pp. 161. BOGNÁRLÁSZLÓ 1987. Ásványhatározó. Budapest, pp. 477. DUDICHNÉ VENDL MÁRIA - KOCH SÁNDOR. 1935 A drágakövek Budapest, ...

Görög Demeter - Déri Múzeum

nélkül hányatott néki a kenyér és pecsenye. B. Rebach Gen. úr pedig ... lésének dicsőségéből nagy rész jut T. Lubi Károly úrnak, Ns Szatmár várm. követjének s ...

Varia Folkloristica - Déri Múzeum

Mert vélünk az isten. Énekel most Gedeon. Prófétai hangokon, ... imájára és kardja éle nyomán forrás fakad a sziklából. Ügy gondolom, hogy hasznos adalékul ...

Munkácsy Mihály - Déri Múzeum

Gaál Botond: Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája és a Biblia. 88. Szabó Júlia: ... Az ECCE HOMO a Krisztus trilógia legönállóbb kompozíciója. A már beteg ...

Csokonai a képzőművészetben - Déri Múzeum

Mind a' festett képet, mind a' Cs. V. élete leírására tartozó ide alább köz ... Gaál László emlékezéseiben így írja le a költőt: „Csokonai Vitéz Mihály test alkatára ...