Védjük meg a grundot! - Az én könyvtáram

A PROGRAM TARTALMA modul száma címe óraszám. 1. modul. Felkészítő modul. 60 óra. 2. modul. A Pál utcai fiúk összefoglalása. 4 x 45 perc. 3. modul.

Védjük meg a grundot! - Az én könyvtáram - Kapcsolódó dokumentumok

Védjük meg a grundot! - Az én könyvtáram

A PROGRAM TARTALMA modul száma címe óraszám. 1. modul. Felkészítő modul. 60 óra. 2. modul. A Pál utcai fiúk összefoglalása. 4 x 45 perc. 3. modul.

Védjük meg iskoláinkat! - Dunatáj

2015. szept. 18. ... Barátok közt, 17.05 Űrzavar. (francia-japán), 17.30 A szál- lító (francia-német), 18.30. Glades (amer.), 19.30 Az élet csajos oldala, 20.00 Partyzá ...

Rajtunk múlik a jövő: Védjük meg a bolygónkat!

this human world – Nemzetközi Emberi Jogi Filmfesztivál 2019 ... közönségdíj is kiosztásra kerül online szavazást követően. ... A filmek bármilyen az iskola által biztosított és / vagy a diákok rendelkezésére álló eszközzel elkészíthetők és.

hogyan védjük az egészségünket világjárványok idején?

A vírusos fertőzések tünetei is igen változatosak. Az ente- rovírusok szívizomgyulladást, bordaközi ideggyulladást, agyhártyagyulladást, míg az adenovírusok ...

Védjük meg a mentális problémával élő embereket a ... - Nyitnikék

Közösségépítő Egyesület (MMSZKE). Menta Alapítvány. Mentál Szanatórium Alapítvány. MI-ÉRTÜNK Prevenciós Segítő Egyesület. MSBH Kálvária Közhasznú ...

DR. CSÁKY KRISZTIÁN: HOGYAN VÉDJÜK AZ ONLINE ... - MNB

2016. okt. 24. ... és bináris opciókat tőzsdén kívüli értékesíteni. A devizapárokkal történő kereskedés Törökországban is tiltólistára került. Belgiumban pedig ...

Olvasólétra - Az én könyvtáram

A Programban használt Olvasólétra sorozat címe azért "létra", mivel több nehézségi fok van: Olvasó Breki, Olvasó Cini ... ARANYFA (3-4-5. szint),. ○ Már tudok ...

Időutazó - Az én könyvtáram

2018. okt. 21. ... Kortárs magyar szerző (Dávid Ádám: A potyautas (Millennium expressz sorozat) című regényéből használunk részletet, 5 –10. oldalig; 37 – 42.

Behálózva - Az én könyvtáram

A foglalkozás vezetője Kalapos Éva: Massza c. regényének mottóját, azaz Szabó Lőrinc „Az Egy álmai” című versének részletét adja a fiatalok kezébe.

LENGEMESÉK - Az én könyvtáram

Mivel a Lengemesék egyes kötetei az évszakokhoz kapcsolódnak, célszerű az adott ... A tanuló megismerkedik a Lengemesék helyszínével, szereplőivel, ...

Azt a betyárját! - Az én könyvtáram

cselekedtek. Szabadon választott részleteket olvashatunk a következő művekből: Kalapos Éva: Massza. Asher: Tizenhárom okom volt. Eve Ainsworth: 7 nap.

Mesezenede - Az én könyvtáram

A papucsszaggató királykisasszonyok: magyar népmese / Benedek Elek. – In: Magyar ... A szeleknek élénk szárnyán: http://staub.ultraweb.hu/kotta/pdf/ASzeleknek.pdf. VIII. ... Csak adjad, ne félj, nem olyan akármilyen furulya ez, mint a többi.

QR-kód/játszma a könyvtárban - Az én könyvtáram

Érdemes kölcsönözhető könyvekből feltenni a kérdéseket, és a foglalkozás végén lehetőséget adni a gyerekeknek, hogy kikölcsönözhessék, hazavihessék a ...

Drámapedagógia a könyvtárban - Az én könyvtáram

melyekben az utánzás és a játékbeli szerep fölvételének segítségével megjelenik a mintha élménye. (Gabnai Katalin). A drámapedagógia alkalmazási területei.

Önként vakon - Az én könyvtáram

készülni az órákra; a budapesti éjszakai életben jól ismert, tehetséges vak zongorista stb.) Saját tapasztalat hiányában, és/vagy a könyvtár dokumentumait.

Ismeretszerzés posztótechnikával - Az én könyvtáram

Ismeretszerzés posztótechnikával. Mindentudó posztócska meséi mintaprogram. Fejlesztési irány: szövegértés. Célcsoportok: 5-6 éves óvodás, 4. osztály.

Régen volt! - Az én könyvtáram

Magyar Könyvklub - Helikon kiadó (kiad. év: 1997). Hans-Peter von Peschke: A középkor (Mi Micsoda sorozat). Tessloff és Babilon Kiadó (kiad. év: 2005).

mese habbal - Az én könyvtáram

„Az én könyvtáram”. EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001. MESE HABBAL, avagy írj, rajzolj, mutasd meg! mintaprogram. Fejlesztési irány: Szövegértés-fejlesztés.

Természettudományok a könyvtárban - Az én könyvtáram

4. számú szöveg: Lénárt Gitta interjú. Áltudományos szöveg: olyan szöveg, amely tudományosan nem igazolható vagy a tudományos kutatásoknak ellentmondó.

Csodakunyhó Klub - Az én könyvtáram

ifjúsági ismeretterjesztő könyvek (a Képvadászat játékhoz). ○ gyermekatlasz ... Képvadászat, Kalóz Kincskeresés, Nindzsa ügyességi feladatok). ○ páros ...

Simon Krisztina - Az én könyvtáram

2018. dec. 27. ... Illemberke történetei az óvodában. Esély Kiadó és ker. Kft. Devecseri Gábor. Állatkerti útmutató. Santos Kiadó. Disney. Hercegnő mesék.

Mentsük meg Glóbit! - Az én könyvtáram

A programsorozatot tervezhetjük az Állatok világnapjához igazítva, vagy a Föld napjához ... világ állatai). Arzuffi, Arturo: Az Északi– és a Déli– Sark állatvilága.

Médiaműveltségi és médiatudatossági ... - Az én könyvtáram

A program címe: „A médiaműveltségi és médiatudatossági foglakozás a ... Szekond plán (félközeli-féltávoli): Egy vagy több szereplő fejét és testének egy részét, ...

Tükör-party - Az én könyvtáram

Tóth Krisztina: Mozi (Párducpompa című kötetből) VIII. 4. melléklet. További ajánlott irodalom: • (Schäffer Erzsébet: Fiú kukoricamorzsolóval (Pókfonálon.

Széllel slamben - Az én könyvtáram

Kemény Zsófi, Simon Márton,. Závada Péter ... Csider istván, Simon Márton, Kövér András Kövi: Slam.Pont 2, Libri ... Simon Márton: Polaroidok, Libri, 2013 ...

Birodalmi vadászok - Az én könyvtáram

Orlov: A Három Barlang Hegye, Európa, 2011.; Dunajcsik Mátyás: A szemüveges szirén, Kolibri,. 2016; Kertész Erzsi: Göröngyös Úti Iskola 1. Helló, Felség!

Rumini Kupa - Az én könyvtáram

„Rumini Kupa” könyves kalandok Berg Judit Rumini c. meseregénye alapján mintaprogram. Fejlesztési irány: olvasásfejlesztés. (szövegértés, könyvtárhasználat).

Élő szóval az olvasásért - Az én könyvtáram

A program megnevezése: Élő szóval az olvasásért – hagyományos ... Készítsük elő a mesemondásunkat – Mesei nyelv elemei: Válasszunk ... „Január elől jár,.

Gondolatébresztő mesefoglalkozások - Az én könyvtáram

flipchart vagy tábla, post-it kártya. 3. modul. Kannon ajándéka – japán népmese (l. 4. melléklet). Bajzáth Mária: Így megyek az iskolába című mesegyűjtemény.

Péterfi Rita - Az én könyvtáram

2018. dec. 27. ... kívül vannak-e saját könyvei, van-e valamekkora könyvgyűjteménye. Ilyen vizsgálat a ... http://olvasas.opkm.hu/Plugins/Interactive/Media/513/media/peterfirita_olvasas.pdf. [2018.12.27.] ... 48 db : CLARE, CASSANDRA. 87.

Olvass Filuért! - Az én könyvtáram

2018. szept. 12. ... letöltés ideje: 2018. szeptember 16.); URL: http://sucika67.blogspot.com/2014/a · 04/hangszerkeszites-otthon.html. (A letöltés ideje: 2018.

Iskolára hangoló - Az én könyvtáram

content/uploads/FM_kontent_2016_nov_1109_rokamarionett_mod1.pdf · http://sucika67.blogspot.com/2014/06/marionett-baba-es-tarsai-vecegurigabol.html.

az ókorba keveredve - Az én könyvtáram

Összefoglaló történelem óra ... A feladatok célja, hogy a tanulók megismerjék az ókori görög és római építészetet ... könyv (Funck, Anne: Az ókori Róma. 6. p.).

A könyvtárhasználat és az információkeresés ... - Az én könyvtáram

A szükséges információk megszerzésére a hagyományos és online ... közül Beck Andrea A titoktündérrel és Jeff Kinney az Egy ropi naplójával szintén minőségi ...

IDŐVONAT Olvasótábor - Az én könyvtáram

az őskori ember a számára fontos eseményeket? Szentiványi Jenő: A kőbaltás ember. Vértes László: Medveemberek krónikája. Halász Zoltán: Gasztronómiai.

Cigány fesztivál - Az én könyvtáram

A cigány mesék, cigány szerzők versei, a táncok, a dalok, a mondák a nemzetiségi hovatartozásukat, identitástudatukat is erősítik. Fotókiállításon mutatjuk be ...